Noile Dacia Logan si Sandero – Imagini si detalii

Da… Din punctul meu de vedere, noile Dacia Logan si Dacia Sandero arata mult mai bine decat generatiile actuale. Pana la urma, asta e si ideea unui facelift, nu? Sa aduca acele modificari cara sa schimbe imaginea masinii in bine.

Evident, ambele masini vor fi prezente la Salonul Auto de la Paris. Si sigur ca exista si modificari la interior, insa nu atat de multe precum cele de la exterior. Spre exemplu, in cazul lui Sandero, bordul nu aduce foarte multe schimbari. Ramane simplu si curat, insa mai primeste un display multimedia, optional, pretul fiind undeva la 300 de euro. Si mai apar comenzile pe volan. Ce a ramas nemodificat? Locul in care sunt pozitionate butoanele pentru geamuri. Au ramas tot pe consola centrala, intre scaune, din punctul meu de vedere, loc extrem de prost ales pentru asa ceva…

De cealalta parte, interiorul lui Logan primeste un bord nou, asemanator cu cel de la Lodgy, pe care o sa vedeti si ecranul despre care va spuneam mai sus si care ofera intre functiile sale urmatoarele: radio, navigatie, Bluetooth si alte cateva chestiute ce tin de setari.

In cazul motorizarilor vom avea cam asa: Logan va primi un turbo cu trei cilindri, mai exact unitatea TCe de pe Clio, cu 90 CP si 135 Nm, motor ce poate duce masina pana la 100 km/h in 12.2 secunde si la viteza maxima de 182 km/h. Consumul? 4.5 litri/100 km. Cam la acelasi motor se barfeste si in cazul lui Sandero, ramanand si motoarele pe care le stiati pana acum, cele pe benzina de 75 CP si cele diesel de 75 sau 90 CP.

Cam asta-i… Mai multe cica vom afla odata cu debutul celor doua la Salonul Auto de la Paris.

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu