McLaren X-1 concept a fost prezentat la Pebble Beach

Inainte de a deveni prea entuziasmati, vreau sa va spun ca masina pe care o vedeti in imagini a fost special facuta pentru o persoana care iubeste masinile si care a dorit sa nu-i fie facuta cunoscuta identitatea. Numele masinii ? McLaren X-1 concept.

Modelul este bazat pe MP4-12C, iar conform spuselor celor de la MSO (McLaren Special Operations), cel care a comandat masina este deja proprietarul catorva masini puternice: McLaren F1, Mercedes-Benz SLR McLaren, modelul comandat acum fiind o combinatie de 12C, dar cu un design unic, care se potriveste nevoilor si cerintelor clientului.

3 ore au durat discutiile intre „necunoscutul” nostru si Frank Stephenson, directorul de design. Ce voia omul ? Poate o sa vi se para ciudat, dar voia asa: o combinatie de Facel Vega 1961, cu Chrysler D’Elegance Ghia 1953, cu Buick Electra 1959, cu Mercedes-Benz 540K 1939, Citroen SM 1971, cu un ceas Jaeger LeCoultre, cu o rulota Airstream, un stilou Thomas Mann Montblanc, un pian si o vanata.

Din punctul meu de vedere sunt doua posibilitati: ori omul stie foarte bine despre ce vorbeste si ce vrea, ori pe Planeta Albastra chiar sunt oameni care nu au ce face cu banii… Nimic de zis, masina arata foarte bine, dar chiar si asa…

Si chiar nu mai conteaza ca masina cantareste 1.400 kg, ca se foloseste cam de aceleasi componente mecanice asemanator modelului 12C, care are un twin-turbo care dezvolta 625 CP, ca beneficiaza de panouri din fibra de carbon sau ca rotile spate sunt acoperite… Chiar nu mai conteaza… 🙂

Sursa WCF

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

2 thoughts on “McLaren X-1 concept a fost prezentat la Pebble Beach

Comments are closed.