Range Rover 2013 a fost dezvaluit

Cea de a patra generatie Range Rover a gata si se prezinta. Adcia baietii de la Land Rover ne-o prezinta, chiar daca aceasta va fi prezenta si la Salonul Auto de la Paris.

Cea mai importanta modificare, comparativ cu generatiile anterioare, se refera la caroserie si la materialul din care este facuta: aluminiu. Ce inseamna asta comparativ cu ultima generatie ? Inseamna minus vreo 420 de kg din greutate. Ce rezulta de aici ? Multe… Printre care consumul si emisiile de CO2.

Noul Range Rover vine cu un ampatament mai mare cu 100 mm fata de ce aveam pana acum, la care se mai adauga piloni de culoare neagra, scrisul „Range Rover” frontal care este mai proeminent, iar grila frontala a suferit si ea mici modificari.

Vor fi disponibile 3 motorizari. Un benzinar V8 de 5.0 litri, un diesel V6 de 3.0 litri (Discovery) si un diesel V8 de 4.4 litri, disponibil deja pe versiunea actuala, dar care v-a primi mici upgrade-uri. Transmisiile folosite pentru toate motorizarile vor fi automate in 8 rapoarte, fara posibilitatea de a fi inlocuite cu unele manuale.

In interior, intre noutati avem un ecran TFT, dar si un display de 8 inch, apoi, pasagerii spate mai au la dispozitie un plus de 120 mm pentru spatiul picioarelor, plus ca viitorii clienti vor putea alege standardul cu 3 locuri pe bancheta din spate, dar si o versiune Executive, cu 2 locuri, consola centrala intinzandu-se pe toata lungimea interiorului.

Si uite-asa, noul Range Rover 2013 va fi disponibil pentru comenzi incepand de luna urmatoare, livrarile urmand a incepe in 2013, in peste 160 de tari.

Sursa WCF

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu