MINI Cooper JCW GP II la Nurburgring – Video

mini cooper jcw gp ii

In urma cu trei luni va povesteam despre MINI Cooper JCW GP II, un model care se vrea a fi cel mai rapid MINI construit vreodata. Constructorul n-a lasat-o moarta, doar cu vorbele, si iata ca vin si cu dovezi: un filmulet facut la Nurburgring.

8 minute si 23 de secunde, atat a reusit sa scoata pe circuit, lucru care i-ar putea face pe baietii de la Audi, Jaguar sau chiar Lotus sa-si puna ceva intrebari… Ma refer la RS4, XKR si Exige S. 🙂

GP II a fost cu doar o secunda mai incet decat Nissan Skykine GT-R R32 sau Mercedes-Benz C55 AMG. Cum a reusit? Multumita catorva modificari ce tin putere, dar si sistemului de franare race, suspensiei sau lipsei banchetei din spate. Iar ca noutate, avem praguri laterale, difuzor si jante in patru spite.

Tot nu se stie ce se ascunde sub capota, insa avem cu siguranta ceva mai mult decat ofera standardul JCW, cu al sau 1.6 litri, 218 CP si 280 Nm.

2.000 de unitati au in plan cei de la MINI, modelul urmand sa iasa pe piata la sfarsitul acestui an. Preturile inca nu se stiu.

Sursa WCF

Author: Sorin Grumazescu