Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2012 si-a anuntat castigatorii

Lacul Como, Italia. In fiecare an, cam in aceeasi perioada, are loc Concorso d’Eleganza Villa d’Este, un eveniment care, daca imi este permis sa spun asa, imi e la suflet. 🙂

S-a terminat si anul asta… Si au fost anuntati si castigatorii. Publicul a votat Alfa Romeo 6C 1750 GS din 1933 (David Cohen) ca fiind „best in show” si a primit trofeul Coppa d’Oro Villa d’Este. A urmat Avions Voisin C 25 din 1935 (Rene Rey), care a primit premiul pentru cel mai bine pastrat automobil dinaintea razboiului, in cazul acestuia juriul spunandu-si cuvantul. La fel s-a intamplat si cu Porsche 917/K 1969 (Mark Finburg), numai ca de aceasta data, modelul este de dupa razboi.

Nu in cele din urma, juriul a considerat ca doar un Mercedes-Benz 300 SL Gullwing Coupe 1956 (Lionel Scotto le Massese) poate fi cel mai frumos clasic, in timp ce Lamborghini LP 400 Countach 1975 (Paul van Doorne) primeste premiul pentru cel mai impresionant design.

Sa ne vedem cu bine anul viitor! 🙂

PS: Daca doriti sa vedeti toti castigatorii, ii gasiti aici, grupati in Historic Cars, Concept Cars & Prototypes si Motorcycles.

Sursa WCF

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu