Honda UNI-CUB – Un „pinguin” electric

Nu-i asa ca seamana cu un pinguin? Si nu-i asa ca-i simpatic? Se numeste Honda UNI-CUB si dupa cum bine vedeti, este un vehicul destinat unei singure persoane.

UNI-CUB beneficiaza, spun ei, de primul sistem de propulsie omnidirectional din lume, sistem care se numeste Honda Omni Traction Drive System si care este inspirat din mai tot ce a insemnat tehnologie gandita pentru ASIMO.

Asta ca sa nu mai vorbim ca jucaria poate fi folosita si pe post de scaun atunci cand te opresti. Cu toate astea, problema mea e ca nu pare un vehicul extrem de comod, chiar daca ne referim la spatii interioare. Adica, ok, pe distante scurte si pentru putin timp, e perfect, dar altfel…

Honda UNI-CUB masoara 520 mm lungime, 345 mm latime si 745 mm inaltime, este ajutat de baterii litiu-ion care pot fi incarcate in aproximativ 2 ore, viteza maxima este de 6 km/h, iar autonomia acopera tot 6 km.

Se pare ca incepand cu luna Iunie 2012 pana in Martie 2013, UNI-CUB va fi testat in Japonia, la Muzeul National al Stiintelor Emergente si Inovatiei, unde va fi folosit chiar de catre cei care lucreaza acolo.

Sursa Diseno Art

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “Honda UNI-CUB – Un „pinguin” electric

Comments are closed.