A 50-a victorie BMW in DTM la revenirea după 20 de ani

20 de ani… Au trecut 20 de ani de la ultima participare BMW in cadrul DTM. Acum revin, si o fac asa cum trebuie: cu o victorie la cursa Lausitzring (Germania). Canadianul Bruno Spengler, aflat la bordul unui BMW M3 DTM, a trecut primul linia de sosire, fiind urmat de Gary Paffett (Marea Britanie) si Augusto Farfus (Brazilia).

Si daca erati curiosi ce s-a intamplat acum 20 ani, pe 11 Octombrie 1992, Roberto Ravaglia reusise cea de a 49-a victorie in DTM. Acum, Spengler a reusit sa obtina victoria. Si tot ca un numar rotund, dar si ca un punct de reper in cariera canadianului, acesta obtine cel de al zecelea succes personal in DTM, omul reusind sa acopere „ca la carte” cei 3.478 km ai circuitului.

Si campionul en-titre din DTM, Martin Tomczyk, a participat la „stransul punctelor” pentru BMW. Pilotul a trecut linia de sosire al saptelea, aducand sase puncte celor de la BMW Team RMG. N-a fost simgurul… Joey Hand (SUA, SAMSUNG BMW M3 DTM) a iesit pe locul 14, iar Andy Priaulx si Dirk Werner, au terminat pe 17, respectiv 18.

“Acesta este un moment cu totul special – care a depasit chiar si cele mai optimiste vise ale noastre. Victoria magnifica a lui Bruno Spengler este cireasa de pe tort la finalul unei saptamani incredibile. Intai a fost revenirea impresionanta de la Hockenheim, apoi a urmat primul pole position si acum – in doar a doua cursa – prima victorie pentru BMW din noua era DTM. Toate acestea sunt realizări fantastice, este absolut incredibil. Bruno a avut o evolutie remarcabila si a profitat din plin de pole position. A scris un nou capitol important la povestea de succes pe care BMW o are în motorsport. In anul celei de-a 40-a aniversări BMW M, am dus numarul victoriilor obtinute de BMW M3 în DTM la 41. Acest lucru ma face extrem de mandru, mai ales cand imi amintesc munca asiduă depusa de toti cei din echipa de-a lungul ultimelor saptamani si luni. Cu toate acestea, trebuie sa fim realisti in privinta viitorului, pentru ca nimic nu va fi oferit gratuit. Pana acum am avut parte de un start de sezon aproape perfect la revenirea in DTM. Cu toate acestea, mai avem de parcurs multe curse, pe circuite unde nu am facut nici macar un kilometru in teste. In plus, batalia in DTM 2012 este atat de stransa incat plutonul este bulversat la fiecare runda. Aceasta inseamna ca forma si tendinta se pot schimba rapid. Vrem sa ne aflam in situatia de a obtine rezultate bune de fiecare data cand se va ivi o ocazie. Asa au stat lucrurile si astazi si am profitat la maximum de sansa primita.” a declarat Jens Marquardt, director BMW Motorsport.

Sursa BMW

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “A 50-a victorie BMW in DTM la revenirea după 20 de ani

Comments are closed.