Volvo Hybrid Truck – Nou record mondial de viteza

De fapt, sunt doua recorduri. Volvo Mean Green Hybrid Truck, avandu-l la volan pe pilotul Boije Ovebrink, a reusit pe 27 Aprilie sa doboare doua recorduri mondiale de viteza. Unde? Pe aerodromul Wendover din Utah.

Cele doua probe au fost flying kilometer si standing kilometer. Pe scurt despre fiecare, daca nu stiti despre ce-i vorba: prima, stabilirea vitezei maxime pe un kilometru, startul fiind dat din mers, iar cea de a doua, stabilirea vitezei maxime pe un kilometru, dar startul fiind dat de pe loc.

Iar recordurile stabilite de catre hibridul celor de la Volvo, spun asa: 236.577 km/h pentru flying kilometer si 153.252 km/h pentru standing kilometer. Bine pentru un camion, huh? Problema e ca ambele recorduri asteapta sa fie validate de catre FIA, lucru care se intampla intr-un interval de la 30 la 60 de zile.

Si ca sa va faceti o idee despre ce fel de camion discutam, trebuie sa stiti ca Mean Green este un Volvo D16 puternic „tunat”, care lucreaza impreuna cu un motor electric. Iar combinatia de diesel si electric, da un total de 2.100 CP si nu mai putin de 6.780 Nm pentru cuplu. Din total, 200 CP si 1.200 Nm sunt dati doar de catre motorul electric. 🙂

Sursa WCF

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “Volvo Hybrid Truck – Nou record mondial de viteza

Comments are closed.