Mercedes-Benz Citan Van – Imagini si mici detalii

In luna Februarie va aratam primele schite ale viitorului Mercedes-Benz Citan. Iar colaborarea dintre Daimler si Renault incepe sa se si materializeze.

Da, pentru ca Mercedes-Benz Citan, nu e altceva decat un Renault Kangoo, dar cu modificarile de rigoare. E „copilul” celor doua companii, care, daca nu stiati, au batut palma prin 2010. Mai mult, noul van Mercedes va fi fabricat la uzina Renault din Maubeuge, Franta, exact locul in care se fabrica si Kangoo.

Chiar si asa, exteriorul noului model imprumuta cateva linii din A-Class, lucru care se vede la partea frontala, capota, bara fata, insa, la interior, avem instrumente de bord noi, sau prize de aer asemanatoare celor de la SLK. Cu toate astea, isi pastreaza aerul de masina utilitara.

Citan va fi disponibil in trei dimensiuni. Adica, va exista un Compact de 3.940 mm lungime, un Long de 4.320 mm si un Extra-Long de 4.710 mm lungime. Plus ca vom avea si versiunea pentru pasageri.

Motorizarile? Destule. Turbodiesel, dar si un benzinar, o versiune mai putin intalnita in lumea utilitarelor. Si vom avea puteri cuprinse intre 75 si 110 CP, benzinarul dezvoltand 114 CP. Nu a fost uitat nici pachetul BlueEFFICIENCY, care aduce functia start/stop, plus anvelope cu rezistenta mica. Acestea din urma sunt standard pe modelul benzina si optional pe variantele diesel.

Transmisia? Cu 5 sau 6 trepte, in functie de motorizare, puterea fiind transmisa integral catre puntea fata. La asta se mai adauga diverse echipamente, intre care as aminti doar Adaptive Electronic Stability Program.

Si, daca va interesa, la dealeri va ajunge pana la sfarsitul acestui an. 🙂

Sursa Carscoop

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu