Toyota Hilux detine recordul pentru Antarctica

Nu stiu… Din punctul meu de vedere, Toyota Hilux ramane Toyota Hilux. Este „muncitorul” complet. Este acest Hercule al masinilor, indiferent ca are de facut 12 munci, sau 120 de munci. Isi va face treaba fara nici cea mai mica problema.

Da, nu e prima oara cand Toyota Hilux se confrunta cu astfel de conditii, insa, de aceasta data, un grup de astfel de vehicule au fost folosite pentru a sprijini si ajuta cateva curse de schi organizate de Extreme World Races. Astfel, trei Hilux-uri, dintre care doua 6×6, au acoperit undeva spre 9.500 kilometri fiecare, cu mult peste distanta parcursa de orice vehicul in istoria unor astfel de expeditii.

Patru luni a durat pana a fost facut tot traseul, din Noiembrie 2011 pana in Februarie 2012, masinile au fost transformate tot de catre baietii de la Arctic Trucks si folosesc acelasi tip de combustibil de avion ca si acelelea despre care va vorbeam cam acum 1 an, adica Jet A-1. De ce? Pai pentru a putea rezista atat la temperaturi de -50 grade, dar si la altitudini de 3.400 metri.

Intre modificarile facute, ar fi o macara pentru a putea ridica echipamentele de mare greutate, un rezervor de combustibil de 280 litri (sau 800 litri in cazul modelelor 6×6), o suspensie si un tren de rulare nitel „consolodate” si anvelope de mari dimensiuni.

Si asa… ca o chestie, motoarele 3.0 litri D-4D si transmisiile n-au avut nici cea mai mica problema tehnica. 🙂

Sursa WCF

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “Toyota Hilux detine recordul pentru Antarctica

Comments are closed.