Bizzarrini Veleno Concept – Studiu de design semnat Borys Dabrowski

Borys Dabrowski vine din Polonia, studiul sau de design se numeste Bizzarrini Veleno Concept, a fost facut in ultimul sau an de studii la universitate si este un tribut adus inginerului si designer-ului Giotto Bizzarrini.

In ceea ce priveste agresivitatea, Borys s-a inspirat din natura si in mod special de la ceea ce se cheama poison dart frog. Si cum nu prea ma pricep la broscute (desi imi plac), am gasit la amicii de la ThaoPets ca este unul dintre cele mai veninoase animale din lume. Asta ca sa intelegeti cam despre ce-i vorba.

Dar sa revenim… Veleno Concept beneficiaza de o multime de tehnologii ale viitorului, designerul incercand sa faca un model foarte usor, dar care sta foarte bine la partea de eficienta in ceea ce priveste energia. De aceea, trenul de rulare este unul de tip electric, care lucreaza impreuna cu sistem de celule de combustibil cu rezervoare de tip nanotuburi. Iar hidrogenul este obtinut din surse regenerabile (alge, deseuri organice).

Nu in cele din urma, masina este facuta din CentrAL, un material compozit care are in componenta aluminiu si fibra de sticla. Iar unul dintre cele mai interesante chestiute de pe concept sunt rotile, care folosesc o serie de role ce permit chiar si miscarea laterala a masinii.

Interesanta jucaria…

Bizzarrini Veleno from Borys Dabrowski on Vimeo.

Sursa Carbodydesign
Credit Foto Borys Dabrowski

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “Bizzarrini Veleno Concept – Studiu de design semnat Borys Dabrowski

Comments are closed.