Michelin a prezentat noile Pilot Alpin si Latitude Alpin

La Riga, Letonia. Aici a fost locul unde si-au prezentat cei de la Michelin noile Pilot Alpin si Latitude Alpin, doua anvelope de iarna destinate atat SUV-urilor, cat si masinilor mai mici si nitel mai performante.

Ca intotdeauna cand vine vorba despre Michelin, discutam atat de siguranta, dar si de mobilitate si longevitate. Evident, au fost realizate studii preliminare, la care au fost invitati sa contribuie peste 4.000 de soferi din Germania, Franta, Rusia, Suedia si Canada. Astfel, au fost analizate peste 12.000 de situatii de pierdere a masinilor de sub control, toate fiind fie pe drum acoperit cu gheata, zapada proaspata, zapada inghetata sau drum acoperit partial cu zapada.

Cate putin despre fiecare: Michelin Pilot Alpin este, asa cum va spuneam, un pneu care poate echipa masinile performante. Si cand spun performante, ma refer la masinile sport. Gama de dimensiuni este intre 17 si 21 inch, iar baietii care au fost la testele din Letonia, au putut verifica aceste anvelope pe Porsche 911, Mercedes-Benz E63 AMG si Audi A5. Mai mult, cei de la Michelin au o anvelopa dezvoltata special in colaborare cu cei de la Porsche.

De cealalta parte, Michelin Latitude Alpin echipeaza SUV-urile premium. In cazul acestora, gama cuprinde anvelope intre 16 si 21 inch, este o anvelopa ajunsa la cea de a doua generatie, iar baietii de la Michelin spun ca este pneul numarul 1 mondial in ceea ce priveste siguranta in conditii de iarna. Evident, se refera la franare, dar si la aderenta laterala, plus tractiunea pe zapada si gheata. Si daca erati curiosi, masinile echipate cu aceste pneuri la Riga au fost Range Rover Evoque si Volkswagen Touareg.

Nu stiu care au fost competitorii in cadrul testelor de la Riga, dar se pare ca, asemanator pneurilor Primacy 3, Michelin a dovedit inca o data ca fac anvelope cu care ar trebui sa-ti echipezi masina atunci cand vorbim in primul rand de siguranta si mai apoi de conditiile meteo. Bineinteles, daca ne referim la masini sport si SUV-uri putin mai premium. Oricum, va las sa cititi mai multe la Automarket, pentru ca amicul Dragos Baltateanu a fost prezent la acest eveniment. 🙂

Sursa Michelin

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “Michelin a prezentat noile Pilot Alpin si Latitude Alpin

Comments are closed.