Prima dubla pentru Loeb si Hirvonen

Raliul Mexicului 2012. Citroen. Mai exact, Citroen Total. Sebastien Loeb si Daniel Elena. A 69-a victoerie din cariera. Iar Mikko Hirvonen si Jarmo Lehtinen au terminat pe pozitia a doua. Cam asta-i pe scurt ce a fost in Mexic.

In prima zi, Loeb si Elena au terminat pe prima pozitie a clasamentului provizoriu, avansul fata de colegii de echipa fiind de 11.2 secunde, iar fata de cei mai aproiati rivali, de peste 1 minut. In cea de a doua zi, dupa cei 180 km de proba speciala, pozitiile au ramas neschimbate, diferenta de timp fiind de 36.2 secunde.

Ultima zi, desi mai scurta, a fost si cea mai grea. S-a trecut de Guanajuatito, o speciala de 54.3 kilometri, insa, multumita avansului confortabil, Loeb si Elena nu au avut de ce sa forteze, conservandu-si pneurile pentru Power Stage. Si uite-asa, si-au trecut in cont cea de a 69-a victorie.

„A fost un weekend perfect. Stiu ca aceasta victorie, cu numarul 69, inseamna mult pentru Daniel. Raliul a fost foarte dificil si a trebuit sa fortez pentru a-l tine in spate pe Mikko. Din momentul in care am avut un avantaj mai mare am reusit sa controlez cursa si sa nu fac nicio greseala. Aici exista intotdeauna sansa sa faci pana sau sa iesi in decor ceea ce poate sa-ti distruga sansa la podium. Sezonul 2012 a inceput tipic pentru noi: am castigat la Monte-Carlo, am avut un rezultat mediocru in Suedia si am castigat in Mexic. Sa speram ca restul sezonului are aceasi desfasurare ca in anii trecuti.” a declarat Sebastien Loeb.

De cealalta parte, Hirvonen a declarat (de pe pozitia a doua): „Aceasta dubla este perfecta pentru echipa. Seb a fost mai puternic si m-a invins dupa o lupta spectaculoasa. Am avut si eu sansa mea aici. Cele trei zile de raliu din Mexic m-au ajutat sa fac progrese in ceea ce priveste stilul de pilotaj si adaptarea la caracteristicile specifice modelului DS3 WRC. A fost un weekend bun si cred ca ne asteapta un sezon foarte interesant.”

„Echipajele noastre au obtinut performantele pe care le asteptam in acest raliu. Raliul a fost foarte dificil, iar fiabilitatea modelului DS3 WRC s-a dovedit a fi cruciala in astfel de conditii. As vrea sa le multumesc tuturor membrilor echipei Citroën Racing pentru rolul lor in obtinerea acestui rezultat. In plus, trebuie sa mentionez si performantele obtinute de Nasser Al-Attiyah si Thierry Neuville. Nasser a facut un raliu inteligent si a folosit la maximum experienta din rally-raid. Thierry a avut ghinion dar a reevenit in raliu, conform regulamentului Rally 2, iar dupa o analiza a evolutiei sale s-a vazut clar ca are potential pe macadam. Cu siguranta, experienta de aici il va ajuta in Raliul Portugaliei.” au fost cateva din spusele lui Yves Matton, directorul Citroen Racing.

Sursa Citroen

Clasamentul si mai multe imagini in continuare

1 Loeb / Elena – Citroën DS3 WRC 4:15:32.7
2 Hirvonen / Lehtinen – Citroën DS3 WRC +42.4
3 Solberg / Patterson – Ford Fiesta RS WRC +2:11.4
4 Østberg / Andersson – Ford Fiesta RS WRC +4:51.5
5 Tänak / Sikk – Ford Fiesta RS WRC +5:02.6
6 Al-Attiyah / Bernacchini – Citroën DS3 WRC +6:41.4
7 Araújo / Ramalho – Mini JCW WRC +12:46.9
8 Ogier / Ingrassia – Skoda Fabia S2000 +14:57.8
9 Block / Gelsomino – Ford Fiesta RS WRC +22:26.8
10 Trivino / Haro – Ford Fiesta RS WRC +23:30.7
13 Neuville / Gilsoul – Citroën DS3 WRC +30:08.3

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “Prima dubla pentru Loeb si Hirvonen

Comments are closed.