Hyundai i-oniq Concept a debutat la Geneva

Hyundai a adus la Salonul Auto de la Geneva un nou concept: Hyundai i-oniq Concept.

Descris ca fiind un electric sport cu autonomie extinsa, modelul a fost dezvoltat in “laboratoarele” din Germania, masoara 4.400 mm lungime, beneficiaza de usi cu deschidere in stilul fluture, iar in ceea ce priveste design-ul, pe alocuri, ar putea fi imprumutat pe viitoarele modele ale companiei.

De departe, interorul este mai futurist decat exteriorul, vine cu un bord orientat catre sofer, cu un instrumentar de bord interesant si cu un display care lucreaza impreuna atat cu navigatia, dar si cu sistemul entertainment.

Motorul este un 1.0 litri in 3 cilindri si genereaza 61 CP. Acesta este ajutat de catre un propulsor electric de 107 CP cuplat la baterii litiu ion. Bineinteles, motorul conventional functioneaza si ca generator pentru acumulatori.

Conform spuselor celor de la companie, exclusiv electric, masina poate strabate cam 120 km, insa, impreuna cu motorul benzina, autonomia creste pana la 700 km. In tot acest timp, emisiile de CO2 nu vor depasi 45 g/km. Iar viteza maxima este de 145 km/h.

Sursa si Foto 1 Carscoop

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu