Dacia Lodgy a debutat la Salonul Auto de la Geneva

Iata ca-i gata! A fost dezvaluit. Este Dacia Lodgy, model care va aparea pe piata in doua variante, cu 5 si cu 7 locuri, si care va putea fi comandat incepand cu data de 7 Martie.

Chiar n-am cum sa critic un astfel de model. In primul rand ca-i „al nostru”, in al doilea rand, raportul pret calitate isi spune din plin cuvantul. Si cand spun „pret”, ma refer ca masina poate fi cumparata incepand cu 9.500 euro cu tot cu TVA.

Dar sa mai vedem despre ce-i vorba. Masoara 4.500 mm lungime si 1.750 mm inaltime, cu un spatiu de depozitare care ofera o capacitate de 827 litri. Insa, daca alegem versiunea cu 7 locuri, ramanem cu doar 207 litri. Cu toate astea, daca excludem banchetele si ramanem doar cu doua locuri, capacitatea care poate fi utilizata ajunge la 2.617 litri.

Si ce daca-i Dacia? Noi nu putem avea sistem de navigatie? Iata ca putem. Mai mult, este si multimedia, pretul este de 300 euro si ofera radio, USB, bluetooth, plus conexiune pentru iPod. Ecranul are 7 inch si este de tip touch screen. Si nu lipsesc comenzile de pe volan, insa sunt accesibile prin intermediul unui satelit montat pe acesta.

Tot intre noutati ar fi si limitatorul de viteze si este disponibil pe versiunea Laureate, doar optional. Mai punem asistenta la parcarea cu spatele, scaunele fata incalzite si avem cam de toate. 🙂

Motoarele: doua benzina, 1.6 litri cu 85 CP si un 1.2 litri Tce 115 cu, evident, 115 CP. La diesel, avem propulsorul 1.5 dCi, fie cu 90 CP, fie cu 110 CP.

Dupa cum va spuneam si mai sus, preturile pornesc de la 9.500 euro, pentru versiunea Acces 1.6 85 CP si 5 locuri, si se opresc la Laureate 1.5 dCi 110 CP 7 locuri, care ajunge la 14.700 euro.

Sursa Automarket

Mai multe imagini si filmulete in continuare

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “Dacia Lodgy a debutat la Salonul Auto de la Geneva

Comments are closed.