Volvo XC60 Plugin Hybrid Concept vine la Detroit

Adica la ceea ce se cheama NAIAS 2012 (North American International Auto Show). Si cum bine ati vazut in titlu, Volvo XC60 Plugin Hybrid Concept foloseste un sistem hibrid, cu un motor conventional si unul electric, cel din urma reusind sa lucreze atat singur, cat si combinat.

Vor exista trei moduri: Pure. Hybrid si Power, XC60 folosind drept motor conventional unul pe benzina (comparativ cu V60 care foloseste un diesel). Astfel, in modul Pure, autonomia este de 45 km.

Daca trecem pe modul Hybrid, vom obtine un consum de 2.3 litri/100 km, cu emisii de CO2 de 53 g/km, iar autonomia va acoperi aproximativ 960 km, lucru care nu e rau deloc, nu?

In cazul modului Power, cred ca este totul de la sine inteles. Putere, deci ne miscam mai cu talent. Aici discutam despre 280 CP, plus inca vreo 70 CP si un cuplu de 380 + 200 Nm, Desi nu ar parea, sprintul 0-100 km/h este facut in 6.1 secunde.

Motorul de 2.0 litri trimite puterea catre puntea fata, in timp ce propulsorul electric „misca” rotile spate ajutat fiind de catre baterii litiu-ion de 12 kWh. Acestea pot fi incarcate in aproximativ 4 ore de la o priza de 220V si in aprox. 8 ore de la una de 110V.

Cu toate astea, multumita cutiei automate in 8 rapoarte, prin apasarea butonului AWD, sistemul four-wheel-drive intra in actiune. Dar cum puntea spate este „sustinuta” de catre baterii, este recomandata folosirea acestui sistem mai mult ocazional.

Sursa WCF

Inca un filmulet si mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “Volvo XC60 Plugin Hybrid Concept vine la Detroit

Comments are closed.