Toyota Aqua a fost dezvaluit in Japonia

Inainte de sarbatori, cei de la Toyota au prezentat in Japonia noul Toyota Aqua. Pe celelalte piete acesta e cunoscut sub denumirea de Prius C, iar alaturi de el, japonezii au prezentat si versiunile TRD si Modellista.

Hai sa vedem in cateva cuvinte despre ce e vorba. Aqua primeste un Toyota Hybrid System II, cu 100 CP la 4.800 rpm, cu un cuplu de 111 Nm la 4.400 rpm si cu un consum de doar 2.8 litri/100 km. Pe langa altele, cel care ajuta este sistemul EGR (Exhaust-Gas Recirculation).

In principal, cam astea ar fi la partea de motorizare. Pentru exterior, compania a pregatit mai multe culori (10) pentru finisaj (intre ele Citrus Orange Mica Metallic si Lime White Pearl Crystal Shine), jante noi, o parte frontala usor modificata, iar pentru interior, pe langa altele, un display TFT multi-information, camera pentru marsarier si un sistem audio cu sase difuzoare.

Asa cum va spuneam mai sus, odata cu lansarea Aqua, Toyota a mai anuntat si intrarea pe piata a versiunilor TRD si Modellista. TRD vine cu o bara frontala mai coborata, lumini LED integrate, praguri laterale, o bara spate noua, un nou set de jante si o evacuare dubla. La Modellista e cam aceeasi poveste, insa vor fi doua versiuni.

Pretul pentru Aqua este de 21.700 dolari, compania estimand ca va reusi sa vanda 12.000 unitati pe an.

Sursa WCF

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu