Cadillac Escalade ramane cea mai „vizata” masina de catre hoti in SUA

Si ramane asa de vreo cativa ani. Cadillac Escalade ramane cea mai vanata masina de catre hotii din Statele Unite. Cel putin asa spun baietii care au facut studiul, adica HLDI (Highway Loss Data Institute).

Conform ultimelor date oferite de HLDI, Escalade este de sase ori mai „interesant” pentru hoti, comparativ cu alte vehicule. De aceasta data, patru versiuni ale lui Escalade se afla in fruntea topului, cel mai popular fiind pick-up-ul EXT.

In top 10 se mai afla si alte SUV-uri sau modele pickup, intre acestea Ford F-250 sau F450, dar si Chrysler 300 cu 7.1/1000 vehicule asigurate.

Si daca o sa va uitati in imaginea de mai jos, o sa vedeti ca in top sunt doar masini americane. Exista si cele mai putin cautate, cu destul de multe masini europene, insa procentul e destul de mic. Numai daca ar fi sa ne uitam la Audi, vedem ca avem 0.5 la 1000 de masini.

Insa, daca va uitati la despagubiri, se schimba situatia. Pentru Audi A6 este de 16.882 dolari, in timp ce pentru un Escalade, probabil, nu va depasi 10.500 dolari.

Constructorii de masini lucreaza pentru a gasi solutii impotriva acestor furturi, numai ca e destul de complicat. Spre exemplu, GM ofera optional doi senzori pentru Escalade 2012. Unul este senzor de inclinare in cazul furtului pe rampa, care va porni o alarma, iar cel de al doilea este un senzor shock, care se activeaza atunci cand un geam este spart.

Sursa Carscoop

Author: Sorin Grumazescu