Primul podium pentru MINI WRC Team la Raliul Germaniei

Pe Dani Sordo si Carlos del Barrio ii vedeam pe podium la un moment dat. Stiu, e putin cam greu in fata lui Loeb sau Ogier, insa pozitia a treia tot au prins-o in Raliul Germaniei. Masina? Un MINI Cooper Works WRC.

Pe toata perioada cursei Sordo s-a „batut” cu Hirvonen, dar dupa 19 probe speciale si 359.59 km, a terminat cu un avans de 48.1 secunde in fata acestuia. De fapt nici nu mai conteaza…

Tot ce conteaza e faptul ca dupa numai 11 luni de cand noul MINI WRC a facut primele teste in Portugalia, a ajuns la astfel de performante. Dupa numai 11 luni, masina a reusit sa urce pe pozitia a treia in cadrul Raliului Germaniei. Acum asteptam sa vedem ce se va intampla la Raliul Frantei.

Mai jos aveti si cateva declarii de presa.

Sursa MINI

David Richards, directorul echipei:
“Nu ştiu cu ce să încep pentru a mulţumi tuturor oamenilor care au făcut posibil acest rezultat. Dacă mă uit la lista cu cei care au crezut în acest proiect încă din prima zi, atunci este una lungă şi aş vrea să le mulţumesc tuturor celor fără de care nu ar fi fost posibil nimic din tot ce am realizat. Dani a avut un raliu impecabil, fără nici cea mai mică eroare. Nu m-am îndoit nici un moment de aptitudinile sale. Bietul Kris – dacă echipa are un ghinion, atunci acesta îl loveşte pe el. Să ai o asemenea neşansă în penultima probă a raliului e ceva incredibil, dar va veni şi ziua lui. A dovedit cât de competitiv poate fi şi sunt sigur că este încrezător pentru Franţa.”

Dave Wilcock, director tehnic:
“Am ştiut ce trebuie să facem astăzi. Kris a pornit cu ţelul de a se menţine înaintea lui Petter Solberg. Dani trebuia să se menţină pe traseu şi să păstreze ecartul faţă de Mikko Hirvonen. Probele de dimineaţă au fost uscate şi am riscat un pic. Toţi piloţii au mers cu pneuri soft, dar am împărţit sarcinile – alegerea sigură pentru Dani, iar Kris a pornit cu cauciucuri dure. A fost alegerea perfectă, aşa cum am putut vedea după 10 km din specială când pneurile s-au încălzit. Sunt încrezător că ne îndreptam spre primul nostru scratch, dar, din păcate, am avut acea pană chiar înainte de final. Apoi, în timpul parcului de asistenţă de la prânz, norii s-au rupt şi alegerea pneurilor soft a fost varianta evidentă pentru toată lumea. După-amiază, Dani a fost la egalitate cu Hirvonen şi a ridicat ritmul atunci când a fost necesar. La Kris am avut o pierdere de energie electrică după trei kilometri din penultima specială. Bateria a continuat să funcţioneze alte şapte minute, după care a urmat cedarea completă a părţii electrice. A trebui să abandonăm după ce echipajul a stat minute bune în legătură telefonică cu echipa tehnică în încercarea de a rezolva problema. A fost un terminal spart, o chestiune simplă pentru că poţi face mii de kilometri de teste şi să nu te confrunţi cu aşa ceva. Un scurtcircuit în cabluri, ceva care nu poţi vedea deşi te uiţi cu atenţie.”

Dani Sordo:
“Sunt extrem de fericit pentru mine şi pentru echipă. Pentru primul raliu pe asfalt pentru această maşină este un rezultat foarte bun. A fost o surpriză, iar timpii au fost apropiaţi de cei ai piloţilor Ford şi Citroën, ceea ce ne dă încredere pentru următorul raliu. Maşina este foarte bună pe asfalt. Avem un reglaj bun, iar suspensia este perfectă. Desigur, putem îmbunătăţi lucrurile, dar acest week-end a fost excelent. Acum va trebui să muncim serios pentru a încerca să învingem şi echipa Citroën. Am încercat să merg mai tare în Power Stage şi este magnific acest loc al treilea, dar nu am vrut să-mi asum riscuri inutile. Mecanicii au lucrat din greu şi nu au făcut nici o eroare, aşa că au meritat această recompensă.”

Kris Meeke:
“La început, ziua se anunţa a fi un duel cu Petter Solberg. I-am ţinut în urma noastră pe prima specială, apoi a urmat o eroare de dictare pentru că însemnările din recunoaşteri au fost făcute pe baza unui ritm mult prea optimist. Aşa că am ratat punctul de frânare şi am pierdut vreo zece secunde. După-amiază a fost foarte ud pe traseu şi a fost o singură secundă între mine şi Petter în prima probă, după care, pe la jumătate, partea electrică mi-a tăiat ritmul, după care a oprit maşina complet şi nu am mai putut face nimic. A fost evident că este ceva la instalaţia electrică pentru că nu se alimenta panoul de control din cockpit. Am înţeles că a fost vorba de un mic fir care a ieşit din mufă.”

Author: Sorin Grumazescu