Echipa BMW RLL obtine un podium si pe ploaie, la Mid-Ohio

Inca un succes pentru BMW Team RLL la ALMS (American Le Mans Series). De aceasta data la Mid-Ohio Sports Car Challenge, baietii ocupand locurile trei si patru in categoria GT. Cursa a fost oprita cu 13 minute inainte de expirarea celor 2 ore si 45 de minute din cauza unei ploi torentiale, dar Dirk Werner (Germania) si Bill Auberlen (SUA) impreuna cu BMW-ul M3 GT cu numarul #55 erau deja pe pozitia a treia.

Treaba s-a desfasurat cam asa. Muller a luat startul cu masina #56, dupa ce Hand fuse cel care a obtinut pole position. Werner a fost primul in masina cu nr. #55, a plecat de pe locul al doilea, dar intr-un viraj a fost nevoit sa treaca pe pozitia a cincea din cauza unei masini din clasa LMPC. In turul 2 Muller a coborat 2 locuri in clasament, insa impreuna cu cealalta masina au recuperat si au revenit pe locurile 3, respectiv 5. Singurul lucru care s-a modificat, a fost urcarea pe locul secund a lui Muller, dupa efectuarea unui pit stop in cazul ambilor ambilor piloti.

Auberlen l-a urmat pe Werner in M3-ul #55 si a reusit sa-l devanseze pe Muller in timpul intrarii la standuri. Dupa asta, ghinion: cei doi s-au acrosat, Auberlen a facut o mica pirueta pe circuit, Muller a continuat pe locul trei urmat de colegul sau.

Si a inceput si ploaia, Hand intrand la boxe pentru schimbarea pneurilor, fiind urmat de Aubelren dupa inca un tur. A urmat ridicarea steagurilor galbene, cu Auberlen pe 6 si Hand pe 8. Ploaia s-a intensificat, iar pe fondul iesirii din cursa a altor competitori, cei doi s-au pozitionat pe locurile 3 si 4. Inevitabil, steagul rosu a fost ridicat, iar cursa oprita. Din cauza ploii, evident

Mai jos gasiti doua declaratii, dar si mai multe imagini

Bobby Rahal (Team Principal): “A fost o zi grea pentru noi. Am avut un prim pit stop nereuşit cu BMW M3 GT #56 şi a trebuit să facem o alegere, în privinţa strategiei, care ar fi funcţionat dacă nu ploua. Locurile al treilea şi al patrulea nu sunt rele până la urmă, dar mereu ne dorim să încheiem pe primele două poziţii”.

Bill Auberlen (pilot BMW M3 GT #55): “Ca mediu de cursă, acest circuit este dificil aşa cum este pretutindeni în lume. Am venit aici şi ne-am chinuit. Iar acest lucru este valabil pentru echipă. Nu am cedat în nici un moment, pentru că echipa are mereu o atitudine pozitivă. Ştiu mereu cum să te impulsioneze şi fac acest lucru prin a-ţi oferi o maşină mai bună de la o sesiune la alta, aşa că am fost pe primele două locuri pe grilă. Apoi urmează aceste curse nebune şi ei te readuc iarăşi în cărţi. Oamenii de la BMW Team RLL sunt o sursă de inspiraţie, acesta este motivul pentru care echipa este atât de valoroasă, în combinaţie cu BMW şi Dunlop. Poate fi cel mai dur circuit din lume, dar echipa face o treabă extraordinară şi te ajută să închei pe podium. Acum am obţinut locul al treilea şi mergem pe circuitul nostru norocos, Elkart Lake, de unde sperăm să luăm mai multe puncte”.

Sursa BMW

Author: Sorin Grumazescu