MINI – Raliul Italiei, Sardinia

La sfarsitul acestei saptamani va avea loc cea de a 5-a etapa din Campionatul Mondial de Raliuri, in Italia, cursa la care va participa si echipa MINI WRC. La bord se vor afla britanicul Kris Meeke si spaniolul Dani Sordo, masinile alese pentru aceasta proba fiind MINI Countryman WRC.

Noul model a fost dezvoltat de catre compania Prodrive din Banbury, iar de la inceput si pana acum, echipa a adunat cateva mii de kilometri de teste. Kris Meeke va fi secondat de Paul Nagle (masina cu nr. 52), iar Dani Sordo va fi alaturi de Carlos del Barrio (masina cu nr. 37).

Astfel, in perioada 5-8 Mai, pilotii se vor bate pe un traseu cu lungime totala de 1.183 km si 18 probe speciale. Plecarea are loc la ora 07.00, iar sosirea, la 20.00, totul in regiunea Oristano. In cea de a doua zi ne mutam in Monti, Ala dei Sardi si Budduso, iar in ultima zi, cursa se muta in nord, in intervalul orar 06.00 – 13.10, ultima proba fiind Power Stage-ul din Gallura.

Asa cum probabil deja stiti, traseul ascunde o gramada de capcane, de la zone de padure cu treceri de apa si denivelari impresionante, si pana la suprafata clasica, dura si cu pietre. Dupa trecerea primilor concurenti, traseul va deveni din ce in ce mai rapid, iar praful ridicat poate ridica probleme de vizibilitate. Tot ce trebuie sa faca pilotii, e sa se roage pentru nitel vant. Dar nu prea mult. Si depinde si de unde va bate. 🙂

Dar pana in week-end, iata si cateva declaratii ale celor implicati. Mai jos gasiti si calendarul campionatului.

Sursa MINI

Mai multe detalii din comunicatul de presa in continuare

David Richards, Team Principal:
“Revenirea MINI este un eveniment îndelung aşteptat în cadrul echipei, dar şi un moment de mari aşteptări şi cu multe responsabilităţi pe umerii celor implicaţi. La capătul a doi ani de muncă, cu dezvoltări şi teste intense, lipirea numerelor 37 şi 52 pe uşile celor două maşini va fi un moment istoric pentru toţi cei implicaţi. Evoluţia şi rezultatele din teste au fost peste aşteptări, iar debutul modelului S2000 în Portugalia a fost şi el încurajator. Totuşi, suntem conştienţi de provocarea care ne aşteaptă, fără a avea nici un fel de garanţii. Dar, una peste alta, Sardinia va fi un eveniment istoric pentru întreaga echipă şi pentru toţi cei care ne-au susţinut până acum. ”

Dirk Hollweg, Director MINI Motorsport:
“Este un proiect incitant pentru MINI şi toţi cei implicaţi au depus un efort uriaş. De la anunţarea revenirii, interesul manifestat de suporteri şi comunitatea raliurilor este excepţional. Este un eveniment important pentru marca MINI şi cu toţi vom fi cuprinşi de mândrie atunci când cele două maşini vor urca pe rampa de start din Sardinia.”

Daniel Sordo:
“Este un raliu dificil, cu un traseu îngust, ce poate să devină foarte alunecos. Există porţiuni sinuoase, dar şi zone foarte rapide. Suprafaţa este acoperită cu pietriş, iar după trecerea primelor echipaje rămâne o singură traiectorie de urmat. Nu de puţine ori, pe marginea traseului întâlneşti bolovani cu dimensiuni considerabile. Asemenea întregii echipei, sunt cuprins de febra debutului, dar şi de neliniştea provocată de faptul că nu ştim la ce să ne aşteptăm. Dar e un moment deosebit să porneşti la drum cu un program nou şi o nouă maşină.”

Kris Meeke:
“Experienţa mea pe acest teren este destul de proaspătă, fiind prezent la etapa de anul trecut, care a contat în Campionatul IRC, dar şi în Raliul Costa Smeralda. Mă bucur să încep o nouă aventură, cu o maşină nouă. În acelaşi timp, ştiu că mai am multe de învăţat despre modelul WRC. Raliul este dificil şi va supune maşina unui test foarte dur. Dar timpul le rezolvă pe toate.”

Calendarul Campionatului Mondial de Raliuri 2011

Data/Etapa
10-13 februarie 2011 – Raliul Suediei
3-6 martie 2011 – Raliul Mexicului
24-26 martie 2011 – Raliul Portugaliei
14-16 aprilie 2011 – Raliul Iordaniei
5-8 mai 2011 – Raliul Italiei*
26-29 mai 2011 – Raliul Argentinei
16-19 iunie 2011 – Raliul Greciei
28-31 iulie 2011 – Raliul Finlandei*
18-21 august 2011 – Raliul Germaniei*
8-11 septembrie 2011 – Raliul Australiei
29 septembrie-2 octombrie 2011 – Raliul Franţei*
20-23 octombrie 2011 – Raliul Spaniei*
10-13 noiembrie 2011 – Raliul Marii Britanii*

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “MINI – Raliul Italiei, Sardinia

Comments are closed.