A-Team, Elektromobilul si Bosch Electromobil Race

Ca tot e azi zi de Formula 1, m-am gandit sa va prezint ceva inedit. De fapt nu m-am gandit…am fost tras de atentie de catre amicul Cosmin Tudoran. Nu stiu cum se numeste jucaria pe care o vedeti, dar o sa folosesc denumirea data de Cosmin, adica Monopostul Bistritz. Ca doar vine din Bistrita, nu? 🙂

Ei bine, iata despre ce e vorba. In perioada 14-17 Aprilie, in Miskolc, Ungaria, va avea loc cea de a treia editie Bosch Electromobil Race. Si cei de la Bosch vin cu o idee extrem de interesanta. Concurenti trebuie sa construiasca un monopost propulsat de sase masini de gaurit, din acelea cu acumulator.

Intre cele 120 de echipe inscrise anul acesta in concurs, se afla si patru tineri din Bistrita, toti patru studenti in Cluj, trei la Universitatea Tehnica si unul la Comunicare si Relatii Publice. Ei se numesc Bogdan Pop Coman, Catalin Boanta, Adrian Fetti si Raul Marina, impreuna formand ceea ce se cheama A-Team.

Jucaria cantareste 65 kg, are 0.2 CP (162 wati), o autonomie de 4 minute pe o distanta aproximativa de 1 km, iar viteza maxima este de 60 km/h. Si se misca frumusel, asa cum bine o sa vedeti in filmuletul de mai jos.

Probele vor fi eliminatorii, cu patru concurenti aliniati la start, urmand ca primele doua masini castigatoare sa mearga in etapa urmatoare. Asemanator curselor de Formula 1, „monoposturile” vor putea opri la boxe pentru a schimba acumulatorii. Cea de a doua proba va fi cea de viteza in linie dreapta, sau binecunoscuta „liniuta”.

Pe langa premile puse la dispozitie de catre cei de la Bosch, masinuta castigatoare va putea fi admirata timp de 1 an la sediul Bosch din Miskolc.

Asadar, sa le uram succes baietilor nostri! 🙂

Sursa Cosmin Tudoran

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu