Volvo testeaza noul C30 EV in conditii extreme

Cei de la Volvo testeaza noul C30 EV undeva in Kiruna, Suedia, la temperaturi de aproximativ -20 grade, scopul fiind verificarea rezistentei bateriilor si felul in care se comporta acestea cand vine vorba de temperaturi scazute , in timp ce clima din interior asigura confortul obisnuit pentru pasageri.

“Trebuie sa ne asiguram ca noul C30 Electric functioneaza la parametri normali, indiferent daca vorbim despre rulare, parcare sau incarcarea bateriilor, de la conditii normale, la temperaturi ridicate sau scazute.” a declarat Lennart Stegland, director la Volvo Cars.

Masina este echipata cu trei sisteme de clima. Unul incalzeste sau raceste bateriile, cel de al doilea este al motorului si asigura racirea cu apa, iar cel de al treilea este pentru cabina, clima fiind oferita de catre un incalzitor cu bio-etanol, care are un rezervor de 14.5 litri, astfel incat, pentru interior, nu este nevoie de energia acumulata in baterii. Evident, acest lucru asigura o autonomie cat mai mare pentru masina.

Si daca tot vorbeam despre autonomie, compania spune ca aceasta este de 80 km, chiar daca C30 EV ruleaza in conditii extreme.

Sursa WCF

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “Volvo testeaza noul C30 EV in conditii extreme

Comments are closed.