Peugeot 908 Hybrid4 Le Mans Racer a fost dezvaluit

Asemanator multor modele pe care vi le-am prezentat in ultima perioada pe AutoMOD, si noul Peugeot 908 Hybrid4 a fost dezvaluit saptamana trecuta la Salonul Auto de la Geneva.

Si avem de a face cu un model pregatit pentru urmatoarea editie a Cursei de 24 de ore de la Le Mans. Pentru cei care nu stiu, incepand din 2011, regulamentul Le Mans permite vehiculelor hibrid sa participe la cursa, obiectivul fiind startul in dezvoltarea masinilor de curse hibrid de catre toti constructorii.

Dar sa vedem in cateva cuvinte despre ce e vorba: avem un motor diesel V8, de 3.7 litri si 550 CP, alaturi de unul electric care dezvolta 80 CP. Energia recuperata, care este cam de 500 kJ intre doua stadii de franare, este stocata in bateriile litiu-ion, iar plusul de putere va fi trimis catre puntea spate, dar doar pentru perioade scurte de timp.

Daca va intereseaza si dimensiunile, iata: 4.640 mm lungime, 2.000 mm latime, 1.030 mm inaltime, un ampatament de 2.950 mm si o greutate totala de 900 kg. Primele teste vor avea loc la sfarsitul lui Martie, iar prima cursa oficiala va fi pe 24 Aprilie.

Si ca sa ne intelegem… Ce vedeti in imagini nu va participa la Cursa de 24 ore de la Le Mans 2011, francezii deja prezentand luna trecuta versiunea diesel cu care vor concura sezonul acesta.

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu