Koenigsegg Agera R a ajuns la Geneva

Noul Koenigsegg Agera R este prezent zilele acestea la Salonul Auto de la Geneva. Chiar daca tema principala de inspiratie a fost Speed Racer, imaginea cu care vine noul model este clar cea de Koenigsegg.

Masina cantareste 1.330 kg si conform spuselor companiei, este cel mai usor hypercar omologat pana acum. Foloseste un motor V8 bi-turbo de 5.0 litri, care dezvolta 1.115 CP si un cuplu de 1.200 Nm. Asta in cazul in care foloseste E85, pentru ca daca este alimentat cu benzina, puterea si cuplul scad la 940 CP, respectiv 1.100 Nm.

Tinand cont de cifrele pe care tocmai le-ati citit, consumul este oarecum de invidiat pentru o astfel de masina: 14.7 litri/100 km. Motorul este cuplat la o transmisie in sapte rapoarte. Teoretic, viteza maxima este de 440 km/h, insa a fost limitata electronic la 375 km/h. Cu toate astea, pe perioade scurte, limitatorul poate fi deblocat, dar numai daca exista conditii pentru asa ceva.

Interiorul beneficiaza de aluminiu, fibra de carbon, alcantara, si un sistem infotainment cu functii audio, navigatie si conexiune Bluetooth.

Nu stiu pe cine ar interesa acest aspect, dar capacitatea portbagajului este de 120 litri, iar in cazul in care este nevoie, pe plafon se poate monta o cutie din fibra de carbon, care poate fi folosita fara probleme pana la viteze de 300 km/h. Ce se intampla dupa aceea? Nimeni nu stie, dar nu cred ca e cineva curios… 🙂

Sursa Carscoop

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu