Honda Civic 2012 – Cateva detalii

In prima faza, conceptul Honda Civic a fost prezentat la NAIAS (North American International Auto Show), iar acum, compania a prezentat si primele detalii cu modelul de productie, model care va intra pe piata incepand cu acesta vara.

Stiu, asa e. Diferente prea multe fata de actuala generatie, nu sunt. Ceva pe la bare, la grila frontala, pe la luminile spate. In interior doar un volan nou, instrumente de bord redesenate si un bord putin schimbat.

Motorizarile vor fi in numar de patru. Avem un benzinar de 1.8 litri in patru cilindri care dezvolta 142 CP si are un consum de 6 litri/100 km. Urmeaza un i-VTEC de 1.5 litri (pe Civic Hybrid), care lucreaza impreuna cu un electric cuplat la baterii litiu-ion. Pentru acesta nu au fost anuntate performantele, dar consumul ar fi stabilit la 5.2 litri/100 km.

Cel de al treilea este Civic Si, cu un motor de 2.4 litri, care dezvolta 203 CP si 230 Nm, este cuplat la o transmisie manuala in sase rapoarte, cu un consum de 7.6 litri/100 km. Ultimul este GX, cu un motor de 1.8 litri.

Sursa WCF

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu