Peugeot 308 Facelift 2011 – Primele detalii si imagini

Peugeot va aduce luna viitoare la Salonul Auto de la Geneva noul 308 Facelift 2011, model care vine cu cateva modificari fata de actuala generatie. Normal, ca doar de asta-i facelift, nu? Ca noutate, in gama va fi introdusa si o versiune micro-hybrid eHDi, versiune ce va avea emisii de CO2 de sub 100 g/km.

Modificarile despre care va vorbeam sunt pentru toate cele 3 modele de caroserie din gama, adica pentru hatchback, station wagon si coupe-convertible. Grila frontala este putin mai compacta, blocurile optice au fost redesenate, s-au adaugat lumini de zi, capota are un design nou, apar si cateva logo-uri noi, iar jantele au fost si ele redesenate.

Pentru interior au fost pregatite culori noi, materiale pentru tapiteria de pe scaune, dar si elemente de bord. Compania mai declara ca greutatea masinii a scazut cu 25 kg, dar fara sa dea prea multe detalii.

Asa cum va spuneam la inceput, incepand din vara, Peugeot va mai adauga o versiune micro-hybrid eHDi, care va folosi un sistem stop-start si unul care recupereaza energia in momentul franarii, motorul folosit fiind un 1.6 litri HDi FAP, cu 112 CP, cuplat fie la o transmisie manuala in 6 rapoarte, fie la una EGC tot in sase trepte.

Noul Peugeot 308 2011 va putea fi gasit la dealerii din Europa la scurt timp dupa prezentarea de la Salonul Auto de la Geneva.

Sursa Carscoop

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu