Ariel Atom de la Mugen

La Salonul Auto de la Birmingham, baietii de la Mugen au dezvaluit o editie limitata Ariel Atom, un model complet deschis, cu un sasiu rosu si un alb pentru exterior, cu o grafica pe care se poate citi si care este numarul masinii.

Doar 10 unitati vor fi fabricate. De ce 10? Pentru ca aniverseaza cei 10 ani de productie, dar si cele 1.000 de unitati Atom care au fost fabricate.

Motorul folosit este un Honda K20Z de 2.0 litri, modificat de Mugen, motor care dezvolta 270 CP la 8.600 rpm si 255 Nm la 6.000 rpm, cuplat la o transmisie manuala in 6 rapoarte. Ajutata de un diferential cu alunecare limitata, puterea este transmisa integral catre puntea spate.

Jucaria mai foloseste suspensii ajustabile, discuri ventilate pentru sistemul de franare, jante magneziu Ariel si pneuri Yokohama AO48. La interior (daca se poate spune asa), a fost montat un LCD care pe langa alte functii, va avertiza soferul in cazul in care unele valori nu mai sunt asa cum au fost programate.

Pentru final am lasat performantele: 2.9 secunde pentru sprintul 0-100 km/h si o viteza maxima de 241 km/h. Aaaaa…sa nu uit… Fiecare model va fi construit de doi tehnicieni: unul de la Mugen, celalat de la Atom. In momentul in care pe vehicul se monteaza placuta cu seria respectiva, inseamna ca acei doi tehnicieni sunt sigur ca totul e ok si Atom-ul se poate “da jos” de pe linia de productie. 🙂

Sursa Autoblog

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu