Ferrari 458 Challenge a fost dezvaluit la Bologna Motor Show

Bologna Motor Show a inceput pe 4 Decembrie si tine pana pe 12. Ce gasim noi printre masinile prezente? Noul Ferrari 458 Challenge, un model destinat doar circuitelor si care a fost updatat exact dupa versiunea street-legal.

Desi motorul V8 de 4.5 litri cu ai sai 570 CP la 9.000 rpm a ramas nemodificat, inginerii au umblat la transmisia dublu ambreiaj F1 pentru a imbunatati cuplul. Masina mai este echipata cu un diferential electronic, dar si cu sistemul de control al tractiunii F1-Trac.

Suspensiile, arcurile, amortizoarele, au fost imbunatatite, garda la sol a mai pierdut vreo 50 mm, sistemul de franare este un Brembo CCM2 de ultima generatie si lucreaza impreuna cu sistemul ABS, iar jantele de 19 inch „poarta incaltaminte” Pirelli.

Cei de la Ferrari spun ca atentia lor s-a indreptat si catre greutatea masinii, incercand si reusind sa umble la grosimea panourilor caroseriei, folosind materiale extrem de usoare ca fibra de carbon sau Lexan-ul.

Rezultatul tuturor acestor modificari s-a vazut pe circuitul de la Fiorano, unde masina a fost testata, timpul scos fiind cu 2 secunde mai mic decat al predecesorului, mai exact 1 minut si 16.5 secunde.

Noul Ferrari 458 Challenge nu vine singur, la Salonul Auto de la Bologna fiind prezente mai multe modele, inclusiv un 430 GCT si un model F1.

Sursa Carscoop

Inca un filmulet si mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “Ferrari 458 Challenge a fost dezvaluit la Bologna Motor Show

Comments are closed.