Audi Q5 Hybrid quattro – Imagini, detalii si video

Au aparut atat imagini de inalta rezolutie cat si detalii cu noul Audi Q5 Hybrid, modelul pe care vi-l prezentam ieri. Asadar avem de a face cu un TFSI de 2.0 litri si un motor electric. Cel benzina dezvolta 211 CP si 350 Nm, iar cel electric dezvolta 45 CP si 211 Nm. Totalul este de 245 CP si 480 Nm.

Ajutat de totalul pe care l-ati vazut mai devreme, noul Q5 Hybrid poate ajunge pana la 100 km/h in 7.1 secunde si la viteza maxima de 222 km/h, in timp ce consumul este de 7.0 litri/100 km/h, iar emisiile de CO2 sunt de doar 160 g/km.

Hybrid-ul mai beneficiaza de un pachet de baterii (38 kg) de 39 kW. In momentul in care ai oprit in trafic, toate sistemele sunt dezactivate, dar imediat ce ai luat piciorul de pe frana, motorul electric pune masina in miscare, pana la viteza de 100 km/h. Rularea poate fi continuata cu cel electric, dar doar pana la 3 kilometri, dupa aceea facandu-si datoria motorul conventional.

Pentru a pastra o greutate cat mai mica, unele parti au fost executate din aluminiu, iar sistemul quattro all-wheel drive a primit si el cateva componente facute din acelasi material. Constructorul spune ca multumita acestor elemente, Audi Q5 Hybrid este cel mai usor SUV hibrid din lume, cantarind 2.000 kg.

La partea de design, masina a primit o noua grila black glossy, conducte evacuare cromate, jante de 19 inch, logo-uri care te anunta ca asta e un hibrid, iar in cabina noi instrumente de bord si o navigatie MMI.

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu