Swissauto si kart-ul de 40 CP

Ia sa mai scriem si putin despre Karting. Ca a trecut ceva timp de cand n-am mai facut-o. Desi poate nu pare, karting-ul e un sport extrem de costisitor. Eu am facut vreo 6 anisori si stiu ce inseamna. Si l-am facut pe vremea cand nu erau atatea posibilitati de a achizitiona motoare bune, sasiuri cum trebuie, ca sa nu mai spun de costume, ghete, casti, etc.

De asemenea, e un sport foarte frumos. Sa conduci sub cerul liber, aproape de sol, o jucarie care nu are absolut deloc joc pe volan sau suspensii, e o experienta pe care trebuie s-o incercati. Ei bine, jucariile astea costa destul de mult. Sau cel putin cele pe care le vedeti in filmuletele de mai jos. Se poate ajunge, in unele cazuri, si la cateva zeci de mii de euro bune.

Cu toate astea, baietii de la Swissauto vin cu o solutie mult, mult mai ieftina, motorul plus sasiul ajungand undeva la 4.000 – 5.000 de euro. Daca tinem cont de faptul ca de la 0 la 100 km/h poti ajunge in 3-4 secunde si daca mai tinem cont de faptul ca esti si pasionat, pretul nu mi se pare deloc mare. Motorul de 250cc dezvolta in functie de carburator intre 35 si 40 CP la 10.000 rpm, iar cuplul este de 28 Nm la 8.000 rpm.

Cam atat. Va las cu filmuletele. 🙂 Ah…ce mi-e dor sa ma dau cu un Kart. 😀

Sursa si Foto Carscoop

Inca un filmulet si o imagine in continuare

Author: Sorin Grumazescu