BRABUS SV12 R Biturbo 800 a fost dezvaluit

Pentru moment, ceea ce vedeti in imagini este cel mai rapid si mai puternic sedan din lume, si se numeste Brabus SV12 R Biturbo 800.

Cred ca mai totul e clar din denumirea masinii, dar totusi sa spunem despre ce e vorba. Baietii de la Brabus au ascuns sub capota un V12 de 5.5 litri pe care l-au dus pana la 6.3 litri. Vorbim despre modificari la arborele cotit, la pistoane, la distributie si la cilindri. Au mai fost adaugate patru intercoolere, supraalimentatoare, o evacuare sport si un ECU recalibrat.

Dupa tot acest mix de noutati, motorul V12 ajunge sa dezvolte 800 CP si 1.420 Nm. Cu toate astea, cuplul este limitat la 1.100 Nm din motive tehnice. Dar chiar si asa, masina reuseste sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 3.9 secunde, pana la 200 km/h in 10.3 secunde, iar viteza maxima a fost limitata electronic la 350 km/h.

E clar ca a fost nevoie si de un kit aerodinamic pentru body, de pneuri de inalta performanta (Pirelli sau Yokohama), o suspensie revizuita care coboara garda la sol cu 15 mm, frane mai bune si un diferential cu alunecare limitata.

Inca n-am aflat pretul, dar sincer, nu-s curios. Oricum e un model scump. 🙂

Sursa WCF

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu