Povestea din spatele Chrysler-ului 300 SRT10

Saptamana trecuta aparuse pe Youtube un filmulet cu un Chrysler 300 care avea sub capota un motor de Viper. Ciudat era faptul ca filmuletul aparea chiar pe canalul celor de la Dodge, iar in acel moment toata lumea se intreba daca nu cumva e vorba despre un model ce va fi prezent la SEMA anul acesta.

Ei bine, nimic din toate acestea. Masina apartine lui Derek Ekins, este un Chrysler 300 Touring 2006, iar ideea de a schimba motorul V6 de 3.5 litri cu cel V10 de 8.3 litri i-a venit proprietarului.

Pentru a modifica totul a fost nevoie de aproape un an, si a fost facut chiar de catre Ekins. Desi pare ca nu ar fi asa greu sa dai un motor jos si sa pui altul, e mult de treaba. Au fost montate suspensii ajustabile, o transmisie manuala in sase rapoarte, a fost schimbat rezervorul de combustibil si chiar radiatorul.

„Am construit totul avand idee despre cum sta treaba cu puterea si straduindu-ma ca totul sa fie cat se poate de sigur. N-am facut masina pentru a participa la curse. Am vrut doar ceva diferit. Imi placea Viper-ul, dar nu incapea toata familia in el.” a declarat Derek Ekins.

Sursa Jalopnik

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu