BMW revine in DTM

Deci, e oficial. Dupa ce prin primavara isi arata interesul pentru acest campionat, BMW a confirmat participarea in DTM (Deutsche Tourenwagen Masters) pentru sezonul 2012.

Probabil BMW M3 va fi folosit ca model de baza, si poate multi nu stiti, dar in 1987 si 1989, Eric van de Poele (Belgia) si Roberto Ravaglia (Italia) au castigat doua titluri in DTM, de fiecare data cu versiunea de curse a celui mai sportiv BMW, iar in 1984 Volker Strycek (Germania) a castigat titlul DTM cu un BMW 635 CSi. Iar in cazul in care ati uitat, in luna Mai a acestui an, Cursa de 24 de ore de la Nurburgring era castigata de BMW M3 GT2.

“Revenirea mărcii BMW în DTM este o latură fundamentală a restructurării activităţilor de motorsport. Prin angajamentul sporit pentru cursele destinate automobilele de producţie, BMW se întoarce la origini. Circuitul este locul perfect pentru a demonstra caracteristicile sportive impresionante pe care le au automobilele noastre, împotriva competitorilor direcţi şi într-un mediu performant. DTM este scena ideală pe care să demonstrăm toate acestea” a declarat Dr. Klaus Draeger, membru al Consiliului Director BMW AG si director de dezvoltare.

“Întreaga echipă de la BMW Motorsport va aborda acest proiect fascinant cu un angajament total. Am început să facem pregătirile tehnice imediat după ce am făcut declaraţia de intenţie din aprilie şi am stabilit parametrii unui concept de vehicul superperformant care să fie utilizat în DTM. Decizia pozitivă luată de Consiliul Director BMW înseamnă că acum putem accelera ritmul şi să începem dezvoltarea” a completat directorul BMW Motorsport, Mario Theissen.

Alaturi de cei doi, si Hans Werner Aufrecht, presedintele executiv ITR e.V., promotorul si detinatorul drepturilor comerciale DTM, a avut cateva lucruri de adaugat: “Ne bucurăm pentru decizia BMW de a reintra în DTM cu începere din 2012. Acesta este un nou reper pentru viitorul campionatului nostru, unul extrem de popular, şi dovedeşte că efortul nostru de-a lungul ultimilor ani nu a fost unul inutil. Am pus bazele pentru aceasta împreună cu DMSB şi cu constructorii existenţi în DTM, Audi şi Mercedes-Benz. De aceea, vreau să le mulţumesc tuturor părţilor implicate. Personal, sunt încrezător şi abia aştept să văd trei mărci premium – Audi, BMW şi Mercedes-Benz – concurând una împotriva celeilalte pe circuite. Fanii noştri au aşteptat de mult timp acest moment”.

Sursa BMW

Author: Sorin Grumazescu