BMW Group este liderul industriei auto in dezvoltarea durabila, pentru al saselea an consecutiv

Inca un an in care BMW Group este pe prima pozitie in industria auto in ceea ce priveste dezvoltarea durabila. Si acest lucru este certificat de catre SAM Group, cei care au publicat ultimul sondaj pentru DJSI (Dow Jones Sustainability Indexes). Incepand din 1999, in fiecare an, BMW Group a intrat in acest clasament, iar in ultimii sase ani, a ocupat prima treapta. Tot la editia din acest an, BMW Group a reusit sa devina si singura companie din Germania care este lider in acest segment.

“Suntem deosebit de încântaţi că suntem recunoscuţi de renumitul studiu Dow Jones Sustainability Indexes. Acest clasament independent confirmă, încă o dată, că BMW Group joacă un rol important în viitorul industriei de automobile. Pentru noi, a fi compania auto din lume cu cea mai regenerativă afacere înseamnă acceptarea responsabilităţii de a fi un bun cetăţean corporate. Ne motivează să continuăm pe calea aleasă înspre viziunea noastră pentru o mobilitate individuală durabilă.” a declarat Dr. Norbert Reithofer, presedintele Consiliului Director BMW AG.

Gasiti mai multe detalii in comunicatul de presa de mai jos.

Faptul că dezvoltarea durabilă este o parte integrantă a strategiei de companiei pe care o are BMW Group a fost apreciat în mod special de către analiştii SAM Group. Consiliul Director BMW Group a declarat acest principiu ca una dintre strategiile principale ale companiei încă din anul 2000. La BMW Group, caracterul sustenabil al companiei este susţinut cu fermitate de întregul lanţ de valori: de la dezvoltarea conceptelor de automobile ce economisesc combustibilul sau cele cu transmisii alternative şi emisii zero, până la procese ecologice de producţie şi practici ecologice de reciclare. De asemenea, BMW Group se angajează responsabil şi faţă de cei aproape 96.000 de angajaţi şi se implică în proiecte sociale şi în afara uzinelor.
Alături de Dow Jones Sustainability Index, BMW Group a primit recunoaştere pentru eforturile în direcţia dezvoltării durabile şi din partea altor studii importante. Unul dintre acestea este Carbon Disclouser Project, un proiect independent dezvoltat în parteneriat cu Merrill Lynch. Aici BMW apare ca singura companie auto care este prezentă ca lider în segmentul „Consumer Discretionary” în ultimii doi ani de zile.

Despre SAM Group şi Dow Jones Indexes

SAM Group analizează performanţele economice, de mediu şi sociale pentru aproximativ 2.500 de companii şi selectează cele mai bune din fiecare domeniu pentru Dow Jones Sustainability Indexes. Sunt luate în considerare criteriul regenerabilităţii generale, precum şi provocările specifice fiecărui domeniu cum ar fi schimbările de mediu. Dow Jones Sustainability Index a fost primul indice global de regenerabilitate ce a fost creat în 1999, iar de atunci a fost publicat în fiecare an de către SAM Group, cu sediul la Zürich, în cooperare cu Dow Jones Indexes şi STOXX Limited. Mai multe informaţii sunt disponibile la Sustainability-Indexes

Author: Sorin Grumazescu