Salonul Auto de la Paris 2010 – Seat IBE Concept

Seat prezinta la Salonul Auto de la Paris noul IBE Concept, un model electric, cat se poate de sport, cu o configuratie 2+2, si care masoara 3.830 mm lungime, 1.770 mm latime si are o inaltime de doar 1.230 mm. Motorul este situat frontal, iar bateriile litiu-ion sunt pozitionate sub compartimentul bagajelor.

Motorul electric dezvolta 102 CP si 200 Nm, destul cat sa te duca pana la 100 km/h in 9.2 secunde. Nu, stiu ca nu e mult, dar e decent. Viteza maxima este de 160 km/h, in timp ce bateriile de 18 kWh asigura o autonomie de 130 km.

Poate unul dintre cele mai interesante lucruri cu care vine acest concept, este aplicatia wireless, cu ajutorul careia, soferul se poate conecta la computerul de bord pentru a verifica in ce stare se afla nivelul bateriei.

Imi place cum s-au jucat cu design-ul, cu blocurile optice in forma literei V si in general, imi place masinuta. Probabil partea frontala a ajuns la aceasta forma si datorita lipsei unui motor mare, cu combustie, motor ce a fost inlocuit de cel electric, care are nevoie de mult mai putin spatiu.

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu