Lamborghini Sesto Elemento a fost dezvaluit

Inevitabil! Cat m-am mai mosmondit eu cu niste treburi de serviciu, Lamborghini a terminat de prezentat toate teaser-urile cu modelul care va fi prezent la Salonul Auto de la Paris. Cum de obicei se intampla acest lucru, imediat dupa aceea, a aparut si o imagine cu ceva ce parea a fi masina care va fi prezenta la standul Lamborghini. Si la foarte scurt timp, gata: modelul a fost dezvaluit. Iar numele acestuia este Lamborghini Sesto Elemento.

Multumita fibrei de carbon folosita in exces, conceptul cantareste 999 kg, deci o scadere considerabila in greutate daca e sa ne luam dupa Gallardo LP 570-4 care cantareste 1.340 kg. Si daca tot amintisem de LP 570-4 Superleggera, trebuie sa stiti ca motorul folosit pe Sesto Elemento este acelasi, adica un V10 de 5.2 litri si 570 CP. Ce impresioneaza la acest model? Pe langa imagine, performantele: 2.5 secunde pana la 100 km/h si o viteza maxima de peste 300 km/h.

Dupa cum era de asteptat, cei de la Lamborghini n-au facut nici un fel de referire la vreun model de productie care sa aiba legatura cu Sesto Elemento lansat la Paris, dar au lasat loc de speculatii spunand ca asa ar trebui sa arate in viitor un super car, si ca tehnologii gasite pe acest concept vor fi folosite pe viitoarele modele Lamborghini.

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

3 thoughts on “Lamborghini Sesto Elemento a fost dezvaluit

Comments are closed.