Ferrari SA Aperta 599 a fost dezvaluit. Si e si sold out.

Iata si noul Ferrari SA Aperta 599, model ce urmeaza sa-si faca debutul la Salonul Auto de la Paris. Productia este limitata la 80 de unitati, pentru a sarbatori cea de a 80-a aniversare a partenerilor lor, Pininfarina. Si da, toate cele 80 de unitati au fost deja comandate.

Va spuneam despre Pininfarina si despre tributul adus acestora. Probabil va intrebati unde se vede asta, nu? Pai si in denumirea masinii. Acel SA vine de la Sergio si Andrea Pininfarina.

Dar sa trecem si la ce intereseaza. Avem de a face cu un roadster in toata puterea cuvantului, cu un soft top despre care Ferrari spune ca ar trebui folosit doar atunci cand vremea se strica foarte rau, cu un parbriz destul de coborat, cu o suspensie la fel de joasa si cu un sasiu foarte bine inchegat pentru a compensa absenta acoperisului atunci cand este cazul.

Noul SA Aperta foloseste un V12 de 6.0 litri, care dezvolta 670 CP, acelasi motor folosit si pe recent anuntatul 599 GTO. Mai multe nu cred ca e cazul sa va spun.

Insa, o nelamurire, tot am. Nu inteleg de ce omuletii de la Ferrari au mai lansat un configurator pentru acest model, odata ce masina este sold out. Poate doar pentru a ne oftica noi, ca alta explicatie nu am. 🙂

Via Carscoop

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu