Audi R8 GT a fost dezvaluit

Domnisoarelor, doamnelor, domnisorilor si domnilor, acesta este cel mai puternic si mai rapid R8 aparut pana acum, adica Audi R8 GT. Grila mata, splitter-ul din fibra de carbon, blocurile optice cu lumina LED, difuzorul agresiv, eleronul din fibra de carbon si jantele de 19 inch sunt doar cateva din elementele pe care le veti gasi pe noul model. Despre performante discutam putin mai jos.

In cabina, totul e sport. Cat se poate de sport: volan tesit, tapiterie Alcantara, culori care se asorteaza cu exteriorul, elemente din aluminiu si fibra de carbon, sistem audio Bang & Olufsen cu 12 difuzoare si scaune incalzite.

Sa trecem la cifre. Un V10 de 5.2 litri asigura 560 CP si 540 Nm, care impreuna cu transmisia R tronic duce R8-ul pana la 100 km/h in 3.6 secunde, viteza maxima fiind de 320 km/h. Si ca sa intelegeti de ce spuneam ca e cel mai puternic R8 de pana cum, trebuie sa stiti ca in comparatie cu versiunea R8 V10, herghelia a crescut cu 35 CP, iar cuplul cu 10 Nm.

Performantele au fost imbunatatite in principal prin reducerea in greutate cu aproximativ 100 de kilograme. Cum a fost posibil? Pe langa altele, parbrizul a fost inlocuit cu unul mai subtire, scaunele sunt facute fibra de sticla, greutatea finala ajungand la 1.525 kg.

Si pentru ca manevrabilitatea sa fie cat mai buna, cei de la Audi au configurat sistemul AWD, astfel incat 85% din cuplu sa se duca spre puntea spate.

Productia va fi limitata la 333 de unitati, preturile pornind in Germania de la 193.000 euro.

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

3 thoughts on “Audi R8 GT a fost dezvaluit

  1. difuzorul si eleronul mi-au sarit primele in ochi.. superba combinatia, iar nici 3.6 nu e de lepadat. totusi, eu as merge pe 911 turbo din 2010, si mai ieftin si mai rapid (3.2 suta) si.. parca mai rafinat 🙂

    totusi, poate avem noroc si-l iau baietii de la top gear la o prezentare, as fi tare curios sa-l vad cum se descurca cu 85% pe spate.

    Apas pedala!

Comments are closed.