Morgan EvaGT a fost prezentat la Pebble Beach Concours d’Elegance

Morgan EvaGT. N-avem ce comenta, nene. Eu cel putin, n-am ce comenta. E Morgan si atat. In cadrul Pebble Beach Concours d’Elegance a fost prezentat noul 4 seater al celor mai sus mentionati, un model cu o grila asemanatoare cu cea de la Bugatti, cu “aere” de Bristol 400 si Frazer Nash BMW 328, care va fi gata pana in 2012 si al carui propulsor vine de la BMW.

Avand 4.700 mm lungime, 1.800 mm latime si 1.200 mm inaltime, noul EvaGT foloseste un motor de 3.0 litri, care dezvolta 302 CP si 400 Nm, poate ajunge de la 0 la 100 km/h in 4.5 secunde si la viteza maxima de 273 km/h. Cantareste 1.250 kg, insa ce nu mi-e mie inca destul de clar, este consumul. Unii spun ca ar avea un mixt de 5.99 litri/100 km, altii ca ar avea nevoie de 7.0 litri pentru a parcurge 100 km. Acum…nu mai conteaza. Si daca facem o medie, pentru ceea ce face masinuta asta, consumul mi se pare extrem de bun. Aaa…si motorul poate fi cuplat fie la transmisie manuala in 6 rapoarte, fie la una automata, tot in 6 trepte.

“Morgan EvaGT se vrea a fi capabila sa serveasca transportului zilnic al familiei, dar sa fie si un GT de lux. Scaunele spate vor fi confortabile pentru copii si adulti mici de inaltime, si ar trebui sa serveasca si utilizarii ocazionale a unor pasageri mai inalti”, a declarat Charles Morgan publicatiei Autocar.

Nici pretul nu e foarte clar, dar se discuta despre ceva intre 70.000 si 85.000 de lire sterline.

Mi-am permis sa le rapesc o poza amicilor de la BMWBlog Romania. Mai multe imagini reale cu masina, gasiti bineinteles la ei, Horatiu aflandu-se zilele acestea chiar “in miezul evenimentului”. 🙂

Sursa si Foto BMWBlog

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu