Audi A7 Sportback 2011 – Detalii, imagini si video

Cam tarziu, dar asta e. Am fost ocupat si n-am avut timp sa scriu. Ideea e ca Audi A7 Sportback a fost dezvaluit. Arata bine, dar nu iese cu nimic in evidenta. E doar un alt Audi lansat. Atat. Chiar daca ei spun ca e combinatia unui coupe elegant, cu un sedan sport si cu un wagon practic, tot nu iese cu nimic in evidenta.

Si avem un body cu elemente din aluminiu, care in prima faza foloseste un V6, dar care cu siguranta va primi si motorizari de genul V8. Jantele sunt la alegere (intre 18 si 20 inch), iar suspensia este una adaptiva pe aer. Daca standard-ul va avea blocuri optice bi-xenon fata si lumini LED spate, optional, clientii vor putea alege si blocuri optice LED pentru fata..

Cat despre motorizarile disponibile, vor fi in numar de 4: doua benzina si doua diesel. Primul este TDI-ul de 3.0 litri cu 204 CP, iar cel de al doilea, este un propulsor de 300 CP despre care constructorul nu ne-a spus foarte multe chestii. A uitat sa ne spuna si despre care din versiunile V6 este vorba. Dar nu-i nimic. Ii iertam. 🙂 Am mai avea un supraalimentat de 3.0 litri benzina, cu 272 CP, dar si un TDI de 3.0 litri cu 253 CP. In rest, toate bune si frumoase.

Toate motoarele vor fi cuplate la transmisii automate, fie multitronic pentru variantele FWD, fie S-tronic in 7 rapoarte pentru versiunile Quattro. Insa, pentru cele din urma, se va folosi tehnologia care poate transfera pana la 70% din cuplu pe puntea fata, sau 85% pe cea spate, in functie de necesitati.

Absolut toate versiunile vor veni cu sistemul de recuperare a energiei in momentul franarii si cu sistemul start&stop, in acest fel fiind imbunatatit consumul de combustibil si emisiile de CO2. Spre exemplu, versiunea TDI de 3 litri si 204 CP, cuplat la transmisia multitronic, va reusi un consum de 5.3 litri/100 km si emisii de CO2 de 139 g/km. Oare sa-i credem?

Cam asta-i in mare. Aaaaa..mai e pretul si data lansarii: porneste de la 51.650 euro, iar la dealerii din Europa va ajunge incepand cu aceasta toamna.

Nu spun ca arata rau si nu vreau sa fiu carcotas. Mi-ar placea sa conduc asa ceva, dar nu iese cu nimic in evidenta fata de alte modele Audi aparute pana acum.

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu