Lotus Esira Concept – Studiu de design semnat Jack Lamburn

Jack Lamburn este un tanar absolvent al Northumbria University, iar ce vedeti in imagini este unul din proiectele pentru care sursa de inspiratie a fost Lotus. Numele pe care i l-a dat este Lotus Esira Concept, designer-ul incercand sa atinga mai multe puncte: inovatia, agilitatea, iar greutatea modelului sa fie cat mai mica. .

Rezultatul este un sportcar in doua locuri pregatit pentru anul 2025. Caroseria este facuta dintr-un “impact-absorbing fabric”, un fel de “tesatura” (daca putem s-o numim asa), iar frame-ul este unul tubular.

Sa vedem ce e cu aceasta “tesatura”. Este facuta din 2 materiale: “d3o” si “metal rubber”. d3o este un material care se caracterizeaza prin absorbtia la impact si despre care se spune ca ar proteja foarte bine ocupantii masinii. Cel de al doilea, metal rubber, are proprietatea de a se intinde exact ca si cauciucul, astfel incat “caroseria” va reactiona in momentul in care rotile vireaza, sau suspensiile lucreaza. In acelasi timp, va fi si un bun conducator de electricitate, fiind controlat prin intermediul unui computer on-board.

Trenul de rulare va folosi celule de hydrogen, cu doua motoare electrice, care vor transmite puterea catre rotile spate. In acelasi timp, centru de greutate poate fi coborat, pentru ca vehiculul sa devina mai agil. Profilul jantelor, este inca un lucru care ajuta la aerodinamica masinii.

Interiorul este facut din fibra de carbon cu o structura fagure, iar tehnologia folosita ar putea deriva de la cea folosita in Formula 1.

Imi place cum arata. Insa e mult prea departe de realitate. Nu credeti?

Sursa Carbodydesign
Credit Foto Jack Lamburn

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu