Aston Martin V8 Vantage N420 – Editie Speciala

Mai asteptam niste modele Aston Martin pe soselele patriei, asa ca ochii pe masina si banii jos. Este ultima editie speciala a lui Vantage care a fost numita Aston Martin V8 Vantage N420. Nu sunt foarte multe noutati, dar stiti cum e… E destul sa schimbi cateva lucruri si avem deja alta masina.

In cazul lui Vantage, avem de a face cu un kit de reducere in greutate. Acesta cuprinde elemente din fibra de carbon intre care amintim: difuzorul, pragurile, splitter-ul si scaunele. Astfel, modelul a “slabit” cu 27 de kilograme fata de varianta standard Vantage Coupe (1.630 kg).

Nu doar acestea sunt noutatile. Britanicii au garnisit masina cu jante in 10 spite, conducte de evacuare inchise la culoare, prize de aer cu plasa neagra, iar la interior, tapiterie cu cusaturi contrastante, la alegere volan imbracat in piele sau Alcantara si aceleasi materiale pentru scaune.

Daca inca nu ati realizat de la ce vine denumirea N420, va spun eu. Este vorba despre cei 420 CP scosi de motorul de 4.7 litri. Cuplul este de 470 Nm si impreuna cu herghelia, trag Vantage-ul pana la 100 km/h in aproximativ 4.5 secunde (nu e oficial).

Compania incepe asamblarea noului Aston Martin V8 Vantage N420 catre sfarsitul lunii, iar primele livrari vor incepe in luna August. Pretul este de 96.995 lire sterline.

Sursa egmCarTech

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

2 thoughts on “Aston Martin V8 Vantage N420 – Editie Speciala

Comments are closed.