Renault DeZir Concept – Detalii si schite

Renault a dezvaluit primele imagini si detalii cu noul lor DeZir Concept, model ce va fi prezent anul acesta la Salonul Auto de la Paris. Ce pot sa spun in afara de faptul ca arata bestial? Este un 2 seater semnat Laurens van den Acker (omul care se afla in fruntea proiectului), cu forme sculpturale fluide si care foloseste un motor electric. Da…vedeti bine, cele doua portiere gullwing se deschid in directii opuse, designer-ul spunand ca sunt inspirate din conceptul Yin – Yang.

Partea frontala este impunatoare (cu o grila aidoma), constructorul spunand ca prefigureaza oarecum viitorul front-end care va fi un trademark pentru modelele ce vor urma. Daca ne uitam bine, spatele este la fel de impunator. Si in general, masina are personalitate, iese in evidenta indiferent din ce parte ai privi-o. Este altceva.

Via Carbodydesign

Mai multe detalii si imagini in continuare

Tot la exterior, observati atat luminile fata extrem de interesante, dar si cele spate. De fapt, la spate nici nu putem spune ca are blocuri optice. Este o banda luminoasa care se intinde pe toata lungimea masinii si care mie mi se pare de mare efect.

Alb. Albul este cel care domina interiorul lui DeZir. Deci avem un interior luminos. Stephanie Petit, designer-ul care se ocupa de culori si materiale, declara: “In interiorul lui DeZir te simti de parca ai pluti pe un nor.” Interesanta comparatie. 🙂 Chiar daca predomina albul, era normal sa existe si urme de rosu, pentru a contrasta cu exteriorul. Cautati scaunele, asa-i? Pai nu prea exista… Este doar o bancheta cu tapiterie din piele, care se pare ca ofera confort desi nu pare. Chiar as fi curios sa intru in masina asta sa vad cum se sta.

Sa revenim la motor. Discutam despre un electric montat la partea din spate pentru a optimiza distributia greutatii. Bateriile litiu-ion de 24 kW sunt montate in spatele banchetei si ofera modelului o autonomie de 161 km. Pentru moment, motorul este acelasi folosit de catre Renault si la alte masini electrice, desi puterea a crescut la 150 CP, iar cuplul ajunge la 226 Nm. Bateriile pot fi incarcate in trei moduri: priza obisnuita in 8 ore, incarcare rapida folosind o prize de 400V (80% in 20 de minute) si schimbul de baterii folosind tehnologia Quick Drop.

Haideti sa vedem si cateva date exacte. Mai intai dimensiunile: masoara 4.225 mm lungime, 1.986 mm latime, 1.163 mm inaltime, are un ampatament de 2.582 mm. Foloseste un sasiu tubular, beneficiaza de sistem RWD, jante de 21 inch, pneuri Michelin 245/35 si un sistem de franare cu discuri ventilate de 356 mm.

Si nu v-am spus nimic despre performante. Bine ca mi-am adus aminte: avem un sprint 0-100 km/h facut in 5 secunde si o viteza maxima de 180 km/h.

Arata bine Renault DeZir Concept. Nu stiu daca ajung anul asta la Salonul Auto de la Paris, dar stiu sigur ca cineva ajunge, asa ca vrea, nu vrea, va trebui sa faca multe poze cu noul concept. Si inca ceva… nu vi se pare ca din profil aduce cu Bugatti? 😀

Author: Sorin Grumazescu

5 thoughts on “Renault DeZir Concept – Detalii si schite

Comments are closed.