BMW X5 – 1 milion de masini livrate in 11 ani

11 ani. Atat a trecut de cand primul BMW X5 a fost livrat primului client. Acum, BMW a depasit pragul de 1 milion de exemplare vandute. Frumoasa cifra. Stiu…multi vor spune ca cele 1 milion de exemplare n-au ajuns doar la cei care stiu intr-adevar ce inseamna BMW si ce inseamna X5. Vor spune ca multi au cumparat si numele, si marimea, si tot ce mai vreti. Chiar nu conteaza. Cei de la BMW au ajuns la X5-ul cu numarul 1 milion si asta e tot ce conteaza. Iar exemplarul cu numarul 1 milion este un X5 xDrive35i negru metalizat si va ajunge la un client din China.

Dar hai sa vedem putin si povestea celebrului X5. Apare in 1999 si in decursul anilor incepe sa combine tractiunea integrala si performantele dinamice cu garda la sol ridicata si cu multe altele. Constructorul a reusit sa faca un automobil spatios, care ofera pana la 7 locuri, cu tehnologii care au venit intotdeauna in ajutorul soferului si celorlalti pasageri, cu un interior si o ambianta placuta, cu o gama variata de optiuni privind sistemele inovatoare de asistare care amplifica placerea condusului tipica pentru BMW.

Nici Romania nu a fost ocolita, in ultimii ani BMW X5 ocupand constant pozitia de best seller intre modelele gamei. Numai in 2009 au fost livrate 289 unitati, iar in primele 4 luni ale lui 2010, 129 de exemplare.

Autonis (acordat de Auto Motor und Sport), Medalia de Aur in cadrul Studiului J.D. Power (cei care analizeaza satisfactia clientilor in America de Nord), Top Safety Pick acordat in 2007 si 2008 de catre Institutul American de Asigurari pentru Siguranta Soselelor, sunt doar cateva din premiile si distinctiile pe care BMW X5 le-a primit in decursul anilor.

Si uite asa s-a ajuns ca de pe poarta uzinei BMW din Spartanburg sa plece zilnic modelul X5 catre peste 120 de tari. Mai este nevoie de alte cuvinte? Nu cred. Doar felicitari. Atat. Felicitari BMW! 🙂

Sursa BMW

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu