G-Power dezvaluie M3 GT2 S si M3 Tornado CS

Si pentru ca tot au castigat Cursa de 24 de ore de la Nurburgring, BMW Motorsport primeste un cadou din partea tunerilor de la G-Power. De fapt, cadoul este pentru fanii acestor masini, dar nu cred ca BMW se supara. 🙂 Este vorba despre 2 modele. Primul, G-Power M3 GT2 S, iar cel de al doilea, G-Power M3 Tornado CS, despre care tunerii spun in declaratia de presa ca este varianta mai “domestica” a aceleiasi masini.

Ambele modele sunt street-legal si ambele primesc un upgrade de supraalimentator si o evacuare din titaniu care reduce greutatea masinii cu 26 de kilograme. Puterea creste cu 43% si ajunge la 600 CP, in timp ce cuplul este de 580 Nm. In cazul transmisiei DTC in 7 rapoarte, viteza maxima este de 330 km/h. Daca se opteaza pentru una manuala in sase rapoparte, viteza maxima scade pana la 320 km/h.

Totusi, o sa intrebati, unde naiba e diferenta? In principal la greutate. GT2 S foloseste o caroserie facuta din fibra de carbon si cu prelungirea spoiler fata facuta tot dintr-un material usor. In total, M3 GT2 S cantareste cu 150 kg mai putin decat versiunea Tornado CS.

Tot la “diferente” trecem si performantele: GT2 S ajunge la suta de kilometri pe ora in 4.1 secunde (cu 0.2 secunde mai rapid decat Tornado). Nu se stie in cat timp ajunge la 200 km/h, dar Tornado cica ar ajunge in 11.8 secunde. De asemenea, GT2 S vine incaltat cu jante Silverstone RS de 20 inch si pneuri Michelin Pilot Sport Cup, in timp ce Tornado CS foloseste jante Silverstone ClubSport (20”) si pneuri Michelin Pilot Sport.

Si ultima diferenta este la pret. Nu stim cu cat, pentru ca pretul pentru Tornado n-a fost dezvaluit, dar stim ca G-Power M3 GT2 S porneste de la 139.495 euro.

Sursa WCF

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “G-Power dezvaluie M3 GT2 S si M3 Tornado CS

Comments are closed.