Porsche 918 Spyder vrea la Cursa de 24 de ore de la Nurburgring in 2011

Si daca tot au participat anul acesta la Cursa de 24 de ore de la Nurburgring cu noul 911 GT3 R Hybrid reusind sa se pozitioneze in fruntea coloanei pana aprooapte de finalul cursei, cei de la Porsche anunta inca un model pentru cursa ce va avea loc anul urmator: Porsche 918 Spyder.

Si stiti ce spun baietii? Ca lucreaza pentru a ajunge la o viteza maxima de 320 km/h si ca viitorul lor model va putea face un tur de Nurburgring in mai putin de 7 minute si 30 de secunde.

Conceptul Porsche 918 Spuder Hybrid a fost prezentat pentru prima oara la Salonul Auto de la Geneva. Sub capota ar fi un V8 de 500 CP aflat in stransa legatura cu trei motoare electrice care dezvolta un total de 218 CP. Mai e nevoie sa fac adunarea? 🙂 Oricum, Porsche spune ca se gandeste foarte serios sa aduca pe linia de productie un astfel de model, 918 Spyder Hybrid devenind astfel cel mai puternic road car produs vreodata.

Cei de la Porsche se mai lauda cu ceva. Spun ca modelul (cu o greutate de 1.490 kg), reuseste multumita transmisiei dublu ambreiaj, sa ajunga la un consum de doar 3.0 litri/100 km si la emisii de CO2 de doar 70 g/km. Say what? Hmmm…chiar sunt curios. Sunt totusi 718 CP. Am inteles…cu ajutorul a trei motoare electrice, dar totusi…

Sursa Auto-motor-und-sport.de via WCF

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu