Ducati, KTM si Vespa Concept semnate Daniele Pesaresi

Designer-ul Daniele Pesaresi ne prezinta cateva noi concepte. Este vorba despre trei motociclete, KTM Cafe Racer Scrambler, Vespa Dolcevita si Ducati Torquer, modele ce combina elementele retro cu tehnologia moderna.

Mai intai KTM Cafe Racer Scrambler. Cafe Racers a aparut pentru prima oara in 1960 in Marea Britanie si in timp a devenit un fenomen, raspandindu-se usor in Germania si Italia. Principala caracteristica a acestor motociclete este faptul ca pot fi customizate, in special la partea de imagine. Si trebuie sa stiti ca un cafe racer va adopta intotdeauna un stil retro. De cealalta parte, Scramblers sunt motocicletele de strada “duse” putin catre off-road. Si iata asa a aparut KTM Cafe Racer Scrambler. 🙂

Vespa Dolcevita este bazata pe modelul original din 1950, cu o sa “dusa” catre partea din spate, unde de altfel este pozitionat si motorul. Rezultatul este cel pe care-l vedeti in imagini, un model cu o protectie nu prea ok pentru picioare, dar cu o parte frontala inspirata din lumea aeronautica si care te duce cu gandul la primele modele Vespa aparute.

Ducati Torquer. Interesant nume Torquer. Este inventia designer-ului, din acest segment facand parte motocicletele cu un cuplu care te-ar face sa-ti pierzi mintile. 🙂 La constructia acestui model s-ar putea folosi fara probleme fibra de carbon, motocicleta iesind in evident prin coarnele putin mai largi sau prin saua plata (tipic pentru motocicletele off-road).

Daniele Pesaresi are o bogata experienta in design, lucrand in urma cu ceva timp si pentru Bonetto Design si Italdesign Giugiaro. Actualmente este Senior Designer in cadrul V12 Design. In cazul in care doriti mai multe detalii, le gasiti aici.

Sursa Carbodydesign
Credit Foto Daniele Pesaresi

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu