Lamborghini Miura Nuovo Concept – Studiu de design

Lamborghini Miura Nuovo Concept este un studiu de design care dupa cum si numele o spune, este interpretarea moderna a originalului Miura pe care-l stie toata lumea. Design-ul este o combinatie de elemente agresive cu o suprafata smooth, iar omul care s-a gandit la acest concept este olandezul Marco van Overbeeke.

Folosind aceeasi platforma si avand aceleasi dimensiuni ca modelul Reventon, conceptul este un two-seater cu un sistem RWD si cu un tren de rulare ce utilizeaza un motor V12, sau doua posibile motoare, unul dispus in spatele puntii fata, celalalt in fata puntii spate. Intre elementele care au ramas si care te duc cu gandul la originalul Miura, amintim: pozitionarea blocurilor optice fata, cateva parti din caroserie si lamelele care acopera compartimentul motorului.

“A fost nevoie de mii de idei, sute de schite si saptamani de modelare pentru ca modelul la scara 1:5 sa fie gata. Fiind un fan Lamborghini, am vrut sa aduc un tribut originalului Miura, unul care sa defineasca suspercar-ul exact asa cum a facut-o originalul.” a explicat designer-ul.

Marco van Overbeeke s-a nascut in 1984, in Leiden, Olanda si are un master in Integrated Product Design in cadrul Industrial Design Engineering TU Delft, Olanda. Unde-l gasiti? In primul rand pe marcovanoverbeeke.nl. Aveti ceva intrebari sa-i puneti? Un mail la mail [AT] marcovanoverbeeke [DOT] nl si se rezolva. Vreti sa vedeti la ce a mai lucrat? Gasiti mai multe la Cargocollective.com.

Sursa Carbodydesign
Credit Foto Marco van Overbeeke

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “Lamborghini Miura Nuovo Concept – Studiu de design

Comments are closed.