BMW Classic prezinta BMW 328 Kamm Coupe la Concorso d’Eleganza Villa d’Este

Cei de la BMW Classic au reusit sa faca o relpica a modelului BMW 328 Kamm Coupe, model care in 1940 castiga cursa de la Mille Miglia. Doar cateva exemplare au existat, multe dintre ele pierzandu-se imediat dupa razboi. Unul s-a indreptat catre America, alt exemplar a ajuns in Marea Britanie si altul in Rusia. Doar unul a ramas in Germania, acesta fiind distrus intr-un accident in 1953.

Refacerea modelului BMW 328 Kamm Coupe numit dupa inginerul Wunibald Kamm, a devenit pe parcursul anilor proiectul celor de la BMW Classic. De-a lungul timpului, acest proiect a fost abandonat de foarte multe ori, pana cand constructorul a gasit partenerii potriviti cu care sa duca la capat ceea ce incepusera.

Cea mai mare parte din munca depusa, apartine lui Rene Große, omul care a restaurat si BMW 328 Touring Coupe si Mille Miglia Roadster pentru BMW Museum. Folosind materiale moderne cum ar fi plasticul, fibra de carbon sau aluminiul, Große a reusit sa faca ceea ce vedeti in imagini. Si trebuie sa tinem cont ca desenele initiale nu mai exista. Este vorba doar de pricepere si de multa, multa munca.

Sursa WCF

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu